Федерация бильярдного спорта Украины
Стремись к лучшему! Играй с лучшими! Будь лучшим!
 
/ Новости бильярдного спорта / Відкритий лист-звернення житомирських ветеранів.

Голові Державної служби молоді та спорту України
копія: голові Житомирської обласної державної адміністрації Рижуку С.М.
копія: президенту Федерації спортивного більярду України
копія:президенту Федерації більярдного спорту України

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ-ЗВЕРНЕННЯ

(тема: как бабло перемагає добро або как залізти у кишеню ветерана або світовий рекорд по Житомирськи)

Шановні можновладці!

Спортивна громадськість Житомирщини та інших областей України вимушені звернутися до Вас з цим листом.

Ні для кого не є таємницею, наскільки важким є життя ветеранів спорту, більшість з яких без перебільшення відноситься до малозабезпечених. Серед них багато інвалідів. Після завершення спортивної кар'єри за віком, із-за травм багато цих людей починають займатися більярдом. Це сприяє поверненню цих людей до життя. Хоча, на жаль і в спорт ветеранів прийшла комерціалізація, яка фактично робить неможливою участь у змаганнях не тільки пенсіонерів, а і багатьох , кому не тільки за 50 років, а і сорокарічних. Тому ці люди з тремтінням, радістю та надією слідкують за будь-якою інформацією, керівними документами державних органів та установ щодо проведення будь-яких офіційних (не ко¬мерційних) змагань, зокрема, з більярдного спорту.

Зокрема, на сайті Федерації спортив¬ного більярду України розміщене Положення про проведення з 10 по 13 травня поточного року у місті Житомирі Чемпіонату України з більярдного спорту серед сеньйорів (40-59 років) та ветеранів (60 років та старші) (Положення додається).

Згідно із Положенням ке¬рівництво проведенням Чемпіонату здійснюється Державною службою молоді та спорту України, а безпосереднє проведення покладається на Головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації. Відразу зраділи, нареш¬ті і до Житомира прийшло спортивне свято і в його проведенні ми зможемо прийняти участь.

Тим більше, що згідно з Положенням головною метою змагань є:
- популяризація здорового способу життя та спортивного довголіття серед населення України;
подовження фізичної активності спортсменів-ветеранів, пропаганда здорового способу життя;
залучення спортсменів-ветеранів до регулярних занять фізичною культурою і спортом.

Рано зраділи, бо далі в Положенні прочитали, що для участі у змаганнях сеньйори повинні сплатити готівкою по 250 гривень кожний, але ми не побачили будь-яких бюд¬жетних рахунків і не зрозуміли кому сеньйори-ветерани повинні надати благодійну допомогу-державі, один одному або комерційному закладу, на базі якого планується проведен¬ня змагань.

Тому виникло коло цікавих питань:
- благодійний внесок має добровільних чи обов'язковий характер ?
- у яких видах спорту спортсмен допускається до офіційних чемпіонатів за умови оплати своєї участі ?
- чи затверджували ці побори та їх розмір Держмолодьспорт та Житомирська ОДА як організатори проведення цього чемпіонату (згідно Положення)?

А тепер про приємне. Не тільки за всю історію незалежної України, а і за історію руського більярду, встановлений світовий рекорд по стягненню з вете-ранів спорту коштів для комерційних закладів, а саме 250 гривень з людини. Для довідки участь сеньйорів у великих комерційних турнірах з призовим фондом 30-50 тисяч гривень складає 0-150 гривень.

Такий підхід до проведення вищезгаданого Чемпіонату України не відпові¬дає державній політиці у галузі спорту, тим більше ветеранського, протирічить заявленій у Положенні меті.

З врахуванням викладеного, просимо скасувати, а випадку неможливо¬сті скасування, зменшити розмір благодійного внеску.

Якщо Державна служба молоді та спорту України та Житомирська об-ласна державна адміністрація не має відношення до цього Чемпіонату, проси¬мо прийняти міри щодо внесення змін у Положення щодо Вашої участі та відповідно перейменувати Чемпіонат України наприклад у Всеукраїнський чи Міжнародний турнір з більярду.

Підтвердженням Вашого уважного ставлення до вищезгаданих проблем буде внесення змін в Положення.

Залишаємо за собою право обговорення піднятих проблем з широким колом громадськості на інтернет-сторінках та сторінках друкованих видань.

Заздалегідь вдячні.

Додаток: копія Положення про проведення Чемпіонату України.

Від імені та за дорученням спортивної громадськості

 

Довідково: за нашими підрахунками тільки по Житомирській області у турнірі не зможуть прийняти участь не менше 16 чоловік, а якщо додати інші області, то зрозуміло, що цей турнір не може вважатися чемпіонатом України.
Просимо направити відповідь за адресою: 10014, м. Житомир, вул. Рильського, 9 оф. 316. Тел./ факс: 0412-418-354

 
 
 

Партнеры

 

         БК "ПРОМЕНАДА"       Бердянский завод резинотехнических изделий

    Национальная федерация бильярда Грузии  

 Національна федерація снукера України